Politika privatnosti

Politika privatnosti

Definicija politike privatnosti

Ova Politika privatnosti reguliše praksu prikupljanja informacija od korisnika prilikom korišćenja internet stranice https://www.redboxknjige.rs, kao i njihovo skladištenje u bazama podataka našeg PR agencija za izdavaštvo Red Box Beograd. Naša politika privatnosti obuhvata razloge kako i zašto sakupljamo, koristimo i štitimo Vaše lične podatke.

Zadržavamo diskreciono pravo da ovu Politiku privatnosti možemo izmeniti u svako doba i da tako izmenjen tekst postane važeći odmah po objavi istog na Web sajtu.

Nastavak Vašeg korišćenja Web sajta nakon izmena, podrazumeva da prihvatate sve uslove tako izmenjene Politike privatnosti. Stoga savetujemo korisnike da periodično ponovo detaljno pročitaju informacije sadržane u Politici privatnosti, kako bi bili informisani o eventualnim promenama.

Način prikupljanja i upotrebe podataka

Tokom Vaše posete sajtu možemo prikupiti vaše lične podatke koje su neophodne da podesite svoj nalog, u svrhu naplate ili isporuke Vaše robe. Vaše lične podatke koristimo isključivo i samo kako bi nam omogućili da Vam obezbedimo proizvode i usluge koje želite radi zadovoljenja Vaših zahteva ili da Vam prilagodimo našu ponudu, tj. da je personalizujemo, unapredili rad Web sajta, osigurali proveru administrativnih zadataka, uspostavili kontakta sa Vama, poboljšali naše oglašivačke i promotivne rezultate i poboljšali našu ponudu proizvoda ili usluga na tržištu, kao i u svrhu saradnje sa institucijama odgovornim za sprovođenje zakona. Mi ne prodajemo i ne iznajmljujemo Vaše lične podatke trećim licima, za njihove markentiške potrebe a da prethodno nismo Vama dali mogućnost da tu opciju isključite. Međutim, mi možemo otkriti Vaše podatke našim poslovnim jedinicama i partnerima, koji su deo ove Politike privatnosti. Nikada i ni pod kojim uslovima nećemo zloupotrebiti Vaše lične podatke. U sledećim odeljcima ćemo Vam izložiti načine i razloge za moguće davanje Vaših informacija, za potrebe normalnog poslovanja Web sajta.

Skladištenje i čuvanje podataka

Agencija za izdavaštvo Red Box kao prodavac proizvoda na Web sajtu ulaže maksimalne napore radi zaštite Vaše privatnosti kad ste „online“ kao korisnik. Vaše lične infrmacije se čuvaju na siguran i poverljiv način, i obrađuju na zakonit način u skladu sa ovom politikom privatnosti. Preduzimamo odgovarajuće tehničke i organizacione mere radi zaštite od naovlašćenog i nezakonitog pristupa i obrade vaših ličnih podataka, uključujući i enkripciju vaših informacija. Mi ćemo Vaše informacije zadržati onoliko dugo koliko je potrebno da obradimo Vaš nalog, Vaše plaćanje, odradimo refundaciju sredstava, odgovorimo na žalbu ili pružimo Vam promotivne informacije na koje ste se prijavili.

Kolačići (Cookies)

Kolačić (cookie) je informacija sačuvana na Vašem računaru od strane internet stranice koju posetite. Kolačići obično čuvaju Vaša podešavanja, postavke za internet stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu internet stranicu internet pregledač šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da Vas prepozna i prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Ukoliko ne želite da naš Web sajt ima pristup Vašim kolačićima, možete ih blokirati. Većina web browsera Vam omogućava da blokirate kolačiće. To možete uraditi putem Podešavanja Vašeg web browsera.

@redboxknjige
Benedetijeve priče pored Volfganga Hilbiga u izdanju @edicijeradnisto među naslovima koje najčešće tražite u knjižari @bookastore Bulevar. U dobrom društvu!
Možemo slobodno da kažemo da je Levitan jedan od najkontroverznijih slovenačkih romana XX veka. Prvi put objavljen 1982. u Sloveniji, Levitan je zbog svoje provokativnosti i opisa atmosfere socijalističkih zatvora morao čekati 10 godina na objavljivanje. Preko Levitana i njegovih zatvorskih drugova upoznajemo poseban i samosvojan svet, svet bez nade, nabijen najrazličitijim ljudskim sudbinama i strastima, ali pun zapanjujuće ljudskog, neuništivog, bilo da se radi o nasilju nad ljudima, erotizmu ili o nagonu da se preživi. Evo šta Miljenko Jergović kaže o njemu:

„Nimalo Zupan nema sentimenta prema sebi i svom stradanju. On je satir, a ne mučenik, i više je seksa u njegovu romanu, nego što je zatvorskoga zlostavljanja. Osim toga, nije on nevinašce, niti sebe tako predstavlja. U zatvoru je završio jer se napio i tako pijan nekome iz slovenskoga političkog vrha dojavio da je Tito, kako je izvijestio švicarski radio, upravo podnio ostavku. Godina je bila 1948, malo nakon Rezolucije Informbiroa. Ujutro je pred nosom ugledao četiri revolverske cijevi, mamuran.“

#levitan #vitomilzupan #redboxknjige
Đoković je preokrenuo i na putu je da pobedi (nadam se da ga nismo urekli) tako da, bez brige, možete da se družite s nama u ovoj prijatnoj atmosfer KC Grada.  #redboxknjige
N O V  A  knjiga u izdanju RED BOX-a. 
Antologija najboljih priča najznačajnijeg urugvajskog književnika:
ČUDNO, ČUDESNO, ČUDOVIŠNO Priče iz Montevidea
Reposted from @belgraddofska PAŽNJA, PAŽNJA! Napisala sam tekst o En Bojer! Kliknite na #linkinbio👆 jer ovo je mali korak za čoveka a veliki za moj izlazak iz tužne epizode. ❤📖
•
#redboxknjige
#neumirem
#enbojer
#knjigolovka2021
#čitajmožene
#balkanbookstagram 
#anneboyer
#theundying
#serbianedition
#pulitzerprizewinner
#knjizevnost
#knjigesuljubav
#knjigesuin
#knjiškazajednica
#volimknjige
#volimdačitam
#knjigoljupci
#čitanjejein
#američkaknjiževnost
#delfikutak
#nonfictionbook
#americanliterature
#womenauthors 
#bookoftheyear 
#igreads 
#readersofinstagram 
#igreading
#greatbook 
#mustread
Miljenko Jergović o Merlinki:

"Terezin sin priča je o životnome mučeništvu, i kada bismo je sveli na golu fabulu, na faktografiju ljudske egzistencije, priča Vjerana Miladinovića sličila bi kratkim i poučnim hagiografijama, žitjima kršćanskih svetaca, predraskolnih i poslijeraskolnih, čije je cjelokupno zemaljsko postojanje bilo jedna velika patnja, iza koje je stajala duboka vjera, ali i potreba da se bude u skladu s vlastitom prirodom. Između njih i autora ove knjige naročite razlike nema, osim što ne postoji vjera, niti uvjerenje, nema društvene skupine koja bi tog ljudskog stvora smatrala svojim svecem ili koja bi jedan od tristošezdesetpet dana u godini, ili barem onaj tristošezdesetšesti prestupni dan slavila kao Dan svete Merlinke.

Terezin sin se, naravno, može čitati i na neki drugi način: iz sociološke perspektive, kao autorefleksija transrodne osobe u vremenima socijalizma – ili još nešto učenije od toga. A može se čitati i bez ikakve primisli i tendencije, kao što se čitaju dokumenti čovjekove sudbine. Jedino što ovaj tekst traži, bez čega on ne može, jest minimum ljudske i čitateljske empatije. Bez toga, bez empatije, Terezin sin idealan je da ga se ritualno spali na nekome od beogradskih, zagrebačkih, jugoslavenskih trgova. I da tako priča krene ispočetka i da tako ponovimo naš tužni dvadeseti vijek."

Prema rečima savremenika, bio je dobar čovek, ljudi u kraju su ga simpatisali. Često su ga viđali dok hrani pse lutalice na Kalemegdanu. O sebi je govorio kako u ženskom, tako i u muškom rodu. Ubijen je 22. marta 2003. godine u ulici Grge Andrijanovića.

Knjigu možete kupiti na redboxknjige.rs.

#terezinsin #merlinka #vjeranmiladinovic #redboxknjige #redboxizdavastvo
#Repost @unbearably_bookish
• • • • • •
***DARIVANJE***⁣
⁣
Rešila sam da vam poklonim jedan primerak “Ne umirem” En Bojer jer: ⁣
- govori o vrlo važnim temama⁣
- predivno je napisana⁣
- knjiga je kojoj se apsolutno treba vraćati⁣
Ono što treba da uradite je da me pratite, da lajkujete objavu i da mi u komentaru preporučite knjigu iz domena nefikcije koja vas je oduvala! ⁣
Igramo se do sutra popodne, a ekipa iz @makart_store će biti odgovorna za dostavu ovog dragulja pobedniku! ⁣
⁣
Darivanje važi za teritoriju Srbije, a sponzorišem ga me, myself & I.⁣
Srećno! ⁣
⁣
#darivanje #darivanjesrbija #giveawaysrbija #neumirem #enbojer #theundying #anneboyer #booklover #bookstagram #lovereading #redboxknjige
#Repost @estergrinvud
• • • • • •
Ja sam danas počela i završila ,,Ne umirem”, En Bojer, prošlogodišnju dobitnicu Pulicera za generalnu nefikciju. Zatvorila sam poleđinu knjige pre koji minut i sada ću ponovo da je okrenem i počnem iz početka, jer je ovo jedno blago od filozofske ode životu, patnji, književnosti i umetnosti upakovano u memoare žene koja je preživela karcinom dojke koje ću ja da iščitavam i iščitavam u narednom periodu, jer me više ništa drugo ne zanima.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Naravno da ću vam pisati sveobuhvatnije o ovom delu kada ga procesuiram i makar jednim delom završim sa njim, ali samo delom, jer sa ovakvim ostvarenjima se nikada ne završava. Ona ostaju sa vama i vi sa njima i nemam ja više šta da vam kažem osim da vam skrenem pažnju na En Bojer i njenu memoarsku prozu ,,Ne umirem”, dok se ne saberem malo, pa da ozbiljnije prozborimo o izrazito bitnim temama, za koje do sada imate @belgraddofska i @cvojislava koje su o ovoj knjizi pisale. 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Do tada mogu da vam ponudim vodič za novi jezik bola Bojerove, jer izražavati onaj neopodnošljivi bol na numeričkim skalama nema smisla, a kako se isti neretko opisuje kao ,,neopisivi bol”, autorka nudi idejno rešenje za njegov adekvatan opis rečima koji bi se najvećim delom sastojao od pesama Emili Dikenson:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
,,341 Iza velike boli - Osećanja se koče x
477 Nema čoveka koji ume da odredi pravac očaja x
584 Prestalo je da me boli x
599 Bol postoji tako krajnji x
650 Od praznog je bol sazdana x
761 Od praznine do proznanine x
1049 Bol ima samo jednog poznanika i to je smrt”
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ja sam trenutno od praznine do praznine. Kako vi stojite?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#enbojer #neumirem #theundying #anneboyer #knjigolovka2021 #igreads #balkanbookstagram #knjige #citanje #knjizevnost #pulitzer #redboxknjige
#Repost @unbearably_bookish
• • • • • •
Prvo, hvala gospođi @belgraddofska što mi je skrenula pažnju na ovu knjigu. Čim sam pročitala to što je ona imala o njoj da kaže, uhvatio me je neizdrž. Znate ono kad naprosto imate osećaj da morate da se dokopate neke knjige što pre? Pa, osećaj me nije prevario. ⁣
⁣
Ovo delo ne pripada domenu fikcije, već je memoarsko-filozofska forma koja je prošle godine donela En Bojer Pulicera. Ako ćemo da govorimo krajnje grubo, En piše o (svom) iskustvu samohrane majke koja se bori protiv karcinoma dojke. To jeste centralna tema, ali tako obrađena da je En uspela da od najužasnije stvari koja joj se u životu dogodila izgradi ovo delo neverovatne širine. ⁣
⁣
Ne znam ni odakle bih prišla njenom pisanju da vam ga malo približim - da, ona piše o procesu lečenja karcinoma, bez ikakve zadrške i imalo zamagljivanja slike. Ali, ona piše o još toliko toga, svaka stranica ove knjige je kao pučina; pogled i misao pucaju u negodled. Enina promišljanja o životu, o smrti, o bolesti, o samoći, o bolu, o iscrpljenosti i o još mnogo toga su neprocenjiva. ⁣
⁣
Sa druge strane, ona piše i o zdravstvenom sistemu u kome nema ni trunke empatije, bespoštednom društvenom sistemu kome ni najranjivija ljudska stanja ne znače ništa, brojnim organizacijama čiji je krajnji cilj jedino zarada. Njena promišljanja o bolesti su obogaćena najrazličitijim izvorima, od starorimskih do savremenih. ⁣
⁣
Ipak, ono što je najupečatljivije je neverovatna snaga njenog pera, njene volje i njenog duha. Ona otvoreno piše o svim stanjima kroz koje je prošla, ne prestajući ni jednog trenutka da voli život, ljubav, porodicu, prijatelje! ⁣
⁣
Od srca vam preporučujem ovo blago od knjige, kako ju je @estergrinvud već okarakterisala. ⁣
⁣
p.s. Ako želite da pročitate ovu knjigu, obratite pažnju na sutrašnji post! ⁣
⁣
#knjigolovka2021 #theundying #anneboyer #redboxknjige #enbojer
FLAJŠMAN: Da li vam se sviđa kako naslovi vaših knjiga zvuče na španskom? Da li postoji neka vrsta satisfkacije kada vidite prevode svojih knjiga?

BERNHARD: Ne, uopšte. Zabavno je, ali nema nikakve veze sa onim što ste napisali zato što je to knjiga onog koji ju je preveo. On ide svojim putem i njegov put uvek izbija u prvi plan. Prevedena knjiga uopšte ne nalikuje originalu. Ona je poput leša koji je auto gazio sve do neprepoznatljivosti. Vi možete da pokupite te ostatke, ali to ničemu više ne služi. Prevodioci su nešto užasno. Oni su siromašni ljudi koji ništa ne zarađuju za svoje prevode, dobijaju najniže honorare, skandalozno niske, kako se to kaže, a i rezultat njihovog rada je užasan tako da se to na kraju izjednači. Kada radite nešto što nije ništa, onda i ne treba ništa da dobijete za to. Zašto bi neko uopšte prevodio, trebalo bi odmah nešto svoje da napiše, zar ne? Prevođenje je jeziv način služenja. Meni se dopada samo naslov - Trastorno, zvuči lepo kao zamena za Verstörung. Ali Verstörung mi ipak za nijansu lepše zvuči. No, dosta o tome.

Intervjui s Tomasom Bernhardom, uskoro kod nas.

Preveo Novak Guslov 

#tomasbernhard #edicijamonolozi #redboxknjige
Predstavljamo vam knjigu Ne umirem, prvu knjigu u okviru naše nove edicije pod nazivom Između svetova.
U ovoj knjizi, koja je 2020. nagrađena Pulicerovom nagradom u kategoriji nefikcije, iskustvo En Bojer kao samohrane majke koja se leči od karcinoma, postaje početna tačka ambicioznog i britkog ispitivanja bolesti, pri čemu autorka crpi izvore koji sežu od zapisivača snova iz starog Rima do današnjih vlogera, prevaranta i fetišista. Suočena s popularnim smeštanjem kancera u okvire lične krivice – jela si previše slanine, pila previše alkohola ili pušila previše cigareta – autorka sagledava temu iz šireg ugla kako bi obuhvatila i zagađeni svet koji nas okružuje, i neravnopravnosti i eksploatacijske uslove rada koji su i sami jedan od uzroka bolesti. Ona istražuje šarlatanstvo, žrtve i ekološku cenu kancera pod kapitalizmom, i detaljno se bavi delima koje su kroz istoriju o svjoj bolesti i smrti pisale žene, između ostalih Odri Lord, Keti Aker i Suzan Sontag.
Beskrajno iznenađujuća i duboko humana, Ne umirem je Bolest kao metafora za 21. vek: meditacija o raku, industriji raka, prijateljstvu, zajednici, bolestima ali i lepotama savremenog življenja iz pera istinski genijalnog mislioca i pisca.
Ako ste zainteresovani za knjigu, slobodno nam pišite. Za sada je možete pronaći u knjižari Beopolis u Domu omladine, a uskoro će biti dostupna i u svim ostalim većim knjižarama.

#enbojer #neumirem #pulicerovanagrada #memoarskaproza #nefikcija #redboxknjige #edicijaizmeđusvetova
Korpa
Kasa
X